Bororo forever

Akce Bororo/Dámská jízda 2012

07.05.2012 18:15

V pořadí již 6. ročník tradiční cyklistické akce: Akce Bororo/Dámská jízda se uskuteční v termínu 1.- 2. 9. 2012 (so – ne). Trasa není zatím upřesněna, ale opět se budeme pohybovat někde po beskydských kopcích. Dámská jízda se odehrává na kolech, ale je povolena i účast bez kol a absolvování části trasy pěšky. Zatím je rozpracováno 7 variant Dámské jízdy 2012, viz. níže varianty A -  G. Samozřejmostí je hlasování o nejvhodnější variantu, což však nemusí mít vliv na to, co se nakonec pojede :-)

 

Doufám, že si všichni uděláte čas a účast bude stejně hojná jako v předchozích letech. Více informací o minulých ročnících Akce Bororo/Dámská jízda najdete v záložce Dámská jízda, fotky si lze prohlédnout ve Fotogalerii.

 

Varianty Akce Bororo/Dámská jízda 2012:

 

Varianta A (1. – 2. 9. 2012)

1. den (so): odjezd z Ha. na kole přes Komorní Lhotku, Smilovice, Oldřichovice, Karpentnou, Milíkov, Bocanovice do Mostů u Jbl., kde bude nocleh.

2. den (ne): výjezd na Severku a Skalku, sjezd do Bocanovic a odkud vlakem domů.

 

Výhody: trasa 1. dne a zčásti i 2. dne vede po zpevněných komunikacích a jen sjezd ze Skalky je po nezpevněné cestě, ale dá se to v pohodě zvládnou na trekingovém kole, možnost většího „kulturního vyžití“ v Mostech u Jbl., možnost absolvovat jen jeden vybraný den trasy. 

Nevýhody: vyšší náklady za cestu vlakem zpět a pravděpodobně vyšší náklady za ubytování v Mostech a okolí

 

Varianta B (1. – 2. 9. 2012)

1. den (so): odjezd vlakem z Ha do Mostů u Jbl./Zastávka, odtud přes Hrčavu, příp. přes Bukovec na Trojmezí a zpět do Mostů, kde bude nocleh. Trasu na Trojmezí lze absolvovat též přes Gírovou, příp. Studeničné, ale zvyšuje se tím obtížnost trasy. Je možné rovněž vypustit Trojmezí a absolvovat jen výjezd na Gírovou z ČR, příp. z Polska. 

2. den (ne): trasa  2. dne stejná jako u varianty A 2. den.

 

Výhody: větší možnost „kulturního vyžití“ v Mostech u Jbl., možnost absolvovat jen jeden vybraný den trasy.

Nevýhody: vyšší náklady za cestu vlakem tam a zpět a pravděpodobně vyšší náklady za ubytování v Mostech a okolí.

 

Varianta C (1. – 2. 9. 2012)

1. den (so): odjezd vlakem z Ha na Ostravici, dále přes Šance a Bumbálku na Sněžnou, kde bude nocleh.

2. den (ne): přes Bobek a Konečnou na Sulov a odtud přes Morávku nebo Krásnou domů.

 

Výhody: nižší náklady za ubytování, kdy se jedná o horskou chatu.

Nevýhody: trasu známe, část trasy již absolvována při 3. ročníku Dámské jízdy (může to být ale i výhoda – víme do čeho jdeme), vyšší náklady za cestu vlakem, nižší komfort ubytování (horská chata).

 

Varianta D (1. – 2. 9. 2012)

1. den (so): odjezd vlakem z Ha do Třince a dále na kole do Oldřichovic na LD, výjezd lanovkou na Javorový a odtud po hřebeni na Ostrý, příp. Kamenitý, příp. Slavíč, kde bude nocleh.

2. den (ne): sjezd na Morávku a domů.

 

Výhody: nižší náklady za ubytování, kdy se jedná o horskou chatu

Nevýhody: trasa 1. dne vede po nezpevněných lesních cestách, nicméně z vlastní zkušenosti vím, že na treku se to dá v pohodě zvládnout, vyšší náklady za cestu vlakem tam a za LD, nižší komfort ubytování (horská chata).

 

A další tradiční varianty:

 

Varianta E  

Nikam nepojedu, bude stejně hnusně.

 

Varianta F

Na kole nejezdím, raději se projdu.

 

Varianta G

Mám vlastní variantu.

 

Pro výběr nejvhodnější varianty hlasujte níže. Já se přikláním k variantě A nebo C, ale nechci nikoho ovlivňovat. Pokud máte nějaké další konstruktivní nápady a návrhy na Dámskou jízdu 2012, příp. na jinou Akci Bororo, pls pište na mail, příp. na FB.

 

Za organizační výbor G.K.

 

 

Anketa

Hlasuji pro variantu:

A: (7)
50%

B: (1)
7%

C: (1)
7%

D: (1)
7%

E: (1)
7%

F: (1)
7%

G: (2)
14%

Celkový počet hlasů: 14

Vyhledávání

Akce Bororo

Československý sci-fi film režiséra Otakara Fuky z roku 1972 ... na webu bororo.cz obecné označení pro nejrůznější (zpravidla sportovní) akce. 

Anketa

Líbí se Vám naše stránky?

Ano (74)
71%

Ne (6)
6%

Celkem to ujde (16)
15%

Je to naprostá hrůza (8)
8%

Celkový počet hlasů: 104

TOPlist